рецепта

Бяла риба по японски

Бяла риба по японски

3.4 5 5

Японска кухня

Българска

Рецептата "Бяла риба по японски" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

филета от бяла риба 3
сокът на 1/2 лимон
корени за супа 1 връзка
маргарин или зехтин 75 г
сол и черен пипер
сметана 1/2 ч.ч.
Магданоз
зелен лук 1 връзка
1-2 мандарини
настърган кашкавал 1-2 с.л.
Лимон 1
домата 2

• Рибените филета се напръскват с лимон и се оставят така.

• Дребно нарязаните корени за супа се запържват в мазнината.

• Рибата се натрива със сол и пипер и се слага в тавичка с корените, полива се със сметаната и отгоре се нареждат резени от мандарините.

• Всичко се наръсва с кашкавала.

• Бялата риба по японски се запича във фурна 20 минути (200 С).

• Ястието се поднася с гарнитура от задушените зеленчуци и се украсява с резени лимон и домати.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 7 лв

*** Време за приготвяне: 50 минути

**** Тази рецепта съдържа продукти за 3 порции